maandag 29 april 2013

Hhhmmm chocomuffins met chococreme


Wat een druilerige ochtend was het vandaag zeg, gelukkig is het weer wat bijgetrokken en is de zon doorgebroken en de regen gestopt.
Om de eerste dag van de vakantie wat leuker te beginnen heb ik cakejes gemaakt om het natte weer even te vergeten. Niets helpt dan beter dan heerlijke cakejes met chocola en ook nog eens besmeerd met een chocoladecreme!

Dus hup de keuken in en hier is het resultaat:
Gluten- en lactosevrije muffins, zonder geraffineerde suiker, maar oooooh zo heerlijk!
Smullen zonder schuldgevoel dus, daar ben ik wel van :)

Chocomuffins met chococreme

125 gr amandelmeel (of 125 gr speltmeel of een combi van spelt- en rijstmeel)
80 gr kokosolie, gesmolten
80 gr kokosbloesemsuiker (of palmsuiker of oersuiker)
2 eieren
2 el cacao
1/2 reep pure 85% chocola in stukjes
1/2 thl zuiveringszout

Voor de creme

200 ml sojaslagroom
2 el honing
11/2 reep pure 70% chocola

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een muffinvorm met papierenbakjes.
Maak eerst de creme, aangezien deze moet afkoelen.
Verwarm de sojaslagroom in een pannetje tot het net niet kookt. Haal dan van het vuur. Doe de chocola en honing erbij en roer tot alles is gesmolten. Zet nu opzij om af te koelen tot een smeerbare creme (kan ook in de koelkast,gaat wat sneller)
Roer nu in een kom de kokosolie met de suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren toe en meng goed. Nu kan het meel en de cacaopoeder erbij. Spatel met een houten lepel goed door elkaar. Als laatste de chocola en zuiveringszout, schep er snel doorheen.
Vul de bakjes voor 2/3 en zet 20 minuten in de oven.
Begin na 17 minuten te kijken of het niet te hard gaat. Druk voorzichtig met een vinger op een cakeje, veert het zachtjes terug dan zijn ze goed.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Smeer de chococreme met een lepel grof op de muffins en serveer op een mooie schaal!

2 opmerkingen:

  1. Dit zijn toch echt de meest heerlijke muffins ooit gegeten!!
    Voor herhaling vatbaar....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zijn verslavend lekker he!! Heb ze zelf afgelopen weekend ook weer gemaakt :) :)

      Verwijderen