dinsdag 26 februari 2013

Wraps met mexicaans gehakt en Quikamole

Zo daar zijn we weer! Gisteren een heel relaxed dagje in de sauna gehad, af en toe heb je dat gewoon even nodig :).
Nu weer terug naar de orde van de dag, dus ook weer bedenken wat we gaan eten vanavond. Mijn kinderen zijn de laatste tijd nogal kieskeurig met eten moet ik zeggen, bijna niks is goed wat best frustrerend is als je toch probeert altijd iets lekkers op tafel te zetten...
Daarom vandaag iets waarvan ik weet dat ze het lekker en leuk vinden: wraps die ze zelf mogen samenstellen!
Zelf vind ik dit ook altijd leuk eten, veel kleine bakjes op tafel met gekleurde groenten erin en dan hup alles op je wrap en smullen maar.
Nu weet ik dat veel mensen dit maken met behulp van de bekende rode pakken uit de supermarkt.... ik zeg: niet doen! Veel te veel toevoegingen en daarbij is zelf maken net zo snel en vele malen lekkerder!
Na wat probeersels heb ik (voor mezelf) de ideale mix gevonden voor het kruiden van het gehakt, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Schrik niet van het lange recept, het lijkt veel maar het valt echt mee. De Quikamole is een echte aanrader hierbij, zo gepiept en heerlijk romig van smaak.

Tortilla's met mexicaans gehakt en Quikamole

Mexicaans gehakt

1 rode ui in ringen gesneden
1 teentje knoflook geperst
olijf- of kokosolie
1 el paprikapoeder
1 el uienpoeder
1 thl koriander
1 thl komijn
1 el oregano
1/2 thl cayennepeper
1 el zout

Meng alle droge kruiden voor het gehakt in een kommetje goed door elkaar. Verwarm een klein beetje olie in de pan en voeg de ui toe, fruit deze 6 minuten. Doe dan de knoflook erbij en fruit deze 1 minuut mee. Nu het gehakt erbij en het kruidenmengsel. Roer met een houten lepel alles goed door elkaar zodat het gehakt goed gekruid wordt. Bak het gehakt rul op middelhoog vuur. Laat dan nog even paar minuten sudderen en haal van het vuur en zet de pan op tafel.

Wrapvulling

1 pak glutenvrije of ander volkoren tortilla's 
2 tomaten in kleine stukjes
1 gele paprika in kleine blokjes
1/3 komkommer, in blokjes gesneden
klein blikje mais (goed uitgelekt en afgespoelt)
1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden

Doe de bovenstaande ingredienten allemaal in aparte bakjes en serveer deze rauw. Zet op tafel en laat iedereen zelf opscheppen wat hij of zij lekker vindt.

Quikamole

1 rijpe avocado, geprakt
1 el tomaten, heel fijn gesneden
1 knoflookteentje, geperst
Zout/peper
snufje chilipeper
citroensap
olijfolie
Doe de tomaten en knoflook bij de avocado en prak alles goed door elkaar. Strooi er royaal peper en zout overheen, wat chilipeper en meng goed. Paar kneepjes citroensap (tegen verkleuring) en wat olijfolie voor de smeuigheid.

Als alles op tafel staat kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen, wel zo handig en smakelijk! Ketchup voor de kids smaakt er prima bij en geraspte kaas ook!

4 opmerkingen:

  1. Ha, ha, je vader wilde voor vandaag ook wraps maken. Nu moet hij dus iets anders verzinnen !!!!!
    Liefs en ga zo door .

    Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor hoeveel personen is dit gerecht en hoeveel gehakt heb je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen