maandag 18 februari 2013

Vrolijke paprikacurry

Zo na een blogloos-weekend, hier dan weer een receptje! Had dit weekend wat tegenvallers in de keuken (dat overkomt mij helaas nog regelmatig) dus niet zo heel veel inspiratie om wat te plaatsen.
Tja, als je vanalles uitprobeert gaat het ook met regelmaat wel eens mis :) Maar we gaan gewoon stug door!
Het is weer maandag, taekwondo-dag dus een makkelijk gerecht dat goed van te voren klaar te maken is.

Vrolijke paprikacurry met kip

4 paprika's (2 geel, 1 rood, 1 groen) in vierkantjes gesneden
300 gr kipfilet in  blokjes
400 ml kokosmelk
stuk of 10 kerstomaatjes, gehalveerd
2 cm gember, geschild en geraspt
11/2 th sambal
2 knofloo teentjes, geperst
2 el kerriepoeder
1 el ketoembar
handje verse koriander (gehakt)
olijfolie
peper/zout

Doe de kipfilet blokjes in een kom en voeg 3 el olijfolie, 1 el kerriepoeder, 1 geperst teentje knoflook, 1/2 th sambal en 1 thl zout toe. Roer dit allemaal goed door elkaar en zet de kipfilet een half uurtje opzij.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kip een minuut of 8 op middelmatig vuur. als ze gaar zijn direct van het vuur halen en apart zetten.
Zet een hapjespan op het vuur en doe er 2 el olijfolie in. Doe de gember, knoflook, kerrie, sambal en ketoembar in de pan en fruit heel zachtjes zodat het niet aanbrandt een paar minuutjes. 
Doe de paprika erbij en schep goed om, laat 5 minuten op laag vuur sudderen, terwijl je regelmatig omschept. Voeg dan de kokosmelk, tomaatjes, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat ongeveer klein half uurtje zachtjes pruttelen. Doe de laatste 5 minuten de kip erbij zodat deze meewarmt maar niet verder gaart (anders wordt ie te droog!)
Strooi de gehakte koriander er naar smaak overheen.
Lekker met gemengde volkorenrijst.


#ter variatie kan je ook garnalen (200 gr) doen in plaats van kip, deze hoeven nergens in de marineren, je voegt ze gewoon op het laatst toe en laat ze 2 minuten mee sudderen..

1 opmerking: