Vanochtend had ik zo'n 'bui' en het resultaat zijn deze enorme chocochip cookies, gluten- en lactosevrij en gezoet met ongeraffineerde suiker (dus ook nog soort van 'goed' voor je, geen schuldgevoel als je er van deze 2 neemt!) Bij het maken van deze koekjes lijkt het deeg nogal nat maar dat valt uiteindelijk erg mee, dus doe er vooral niet meer meel bij.
Mega chocochip cookies
100 gr rijstmeel
100 gr amandelmeel (100 gr speltmeel)25 gr boekweitvlokken (of havervlokken)
80 gr kokosbloesemsuiker of palmsuiker
1 ei
100 gr kokosolie, gesmolten
½ thl zuiveringszout
50 gr pure chocola in stukjes gehakt
50 gr walnoten gehakt
Verwarm de oven op 175 graden
Voeg de kommen bij elkaar en doe het zuiveringszout
erbij, mix goed maar niet te lang. Schep met een eetlepel flinke bergen op de
bakplaat en vorm ze met je handen tot mooie koeken, druk beetje plat. Plaats ongeveer
12 minuten in de oven,daarna helemaal af laten koelen op een rooster.
Mmm ze zijn heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenFijn om dat te horen! ik denk dat je het nieuwe recept voor chocochip cookies ook wel lekker zult vinden dan :)
Verwijderen